Beauty Quest #2

In dit blogonderwerp Beauty Quest beantwoord ik jouw beautyvragen. Staat jou vraag er niet bij maar wil je hem toch graag stellen? Hier kun je mij jouw vraag insturen, ik zal je naam niet plaatsen zonder persoonlijke toestemming. Geen vraag is te gek, dus stuur hem in en zet mij aan het schrijven!

---

Martha vroeg mij:

Gebruik je bij een BB crème eerst nog een "gewone" dagcrème? Dit in verband met de kleurpigmenten in de BB crème?

---Wat slim van je, dat je je bedenkt wat de invloeden van kleurpigmenten op de huid zouden kunnen zijn. Het ligt natuurlijk heel erg aan de samenstelling van jouw BB crème en jouw huidtype, of er nog extra verzorging nodig is. Persoonlijk vind ik het altijd verstandig om een verzorgende crème te gebruiken onder een make-up product, wat een BB crème in feite is. Zo houd je de huid mooi gehydrateerd en brengt de BB crème gemakkelijker aan. De kleurpigmenten in de BB crème zouden niet schadelijk horen te zijn, ze mogen tenslotte direct op de huid gebruikt worden, maar toch vind ik dat je het product echt moet zien als een mooimakertje in plaats van een verzorgend product. Dus ja, ik vind het inderdaad verstandig om eerst je dagverzorging toe te passen voordat je de BB crème gebruikt. Veel plezier met je producten.

---

Harriet en Ora vroegen mij:

Als ik zelf wat talg weg wil halen door met een tissue zachtjes te drukken, hoe kan ik er dan voor zorgen dat mijn huid snel weer rustig wordt en hoe desinfecteer ik?

Kun je gerstekorreltjes zelf weghalen of is het beter te laten doen?

---

Ik ga er vanuit dat je het in dit geval hebt over mee-eters? Allereerst is het belangrijk dat de huid gereinigd is voordat je talg uit de huid wil halen. Op die manier zorg je ervoor dat de hoornlaag iets verweekt is en dat je schoon aan het werk kunt. Daarbij is het belangrijk om te weten of het talg in open verbinding ligt, bij een mee-eter is dit in de meeste gevallen wel zo, dit zie je aan de zwarte verkleuring. Je zou dan de huid lokaal kunnen desinfecteren met alcohol 70%. Vervolgens wikkel je twee tissues om beide wijsvingers en geef je rondom de plek druk met de zijkanten van de vingers, let er hierbij op dat je nooit echt gaat knijpen en nooit de nagels gebruikt. Reinig na de tijd ook na met alcohol 70% en pas vervolgens de normale verzorging toe zodat de huid weer rustig wordt.

Zoals je leest is dit best een werk om thuis op een nette manier te doen. Het is dan eigenlijk ook altijd aan te raden om hiermee naar de schoonheidsspecialist te gaan. Wanneer het talg gesloten ligt, zoals bijvoorbeeld bij een puist of gerstekorrel, is het van belang deze eerst in te prikken voordat deze verwijderd wordt. Een schoonheidsspecialist kan er goed voor zorgen dat de huid op de juiste manier voorbehandeld wordt en kan schoon te werk gaan.

Stel hier jouw vraag!

Meer artikelen over het Noemi Beauty Blog: