De S.O.S. manicure

Best wel wennen, de nieuwe weersomstandigheden, niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn huid, haar en nagels. Zoals beloofd, geef ik jullie in dit beautyweetje een omschrijving van een manicure die je prima toe kunt passen wanneer jij je handen en nagels een extraatje gunt.

Leg als eerste stap even een handdoekje op tafel en was je handen voordat je begint met de behandeling.
 
- Vijl als eerste je nagels in de gewenste vorm, het mooiste effect krijg je wanneer je alle nagels even lang vijlt.

- Breng een nagelriemolie aan en masseer deze in, doe je handen vervolgens in een handbadje met eventueel wat badolie.

- Na het weken van de nagelriemen, kun je deze terugduwen met een bokkenpootje. Doe dit op een rustige manier, een beschadigde nagelriem verhoogt de kans op ontstekingen.

- Ga met de punt van je vijl onder de nagel langs om te controleren of er nog stukjes nagel zijn achtergebleven na het vijlen en verwijder deze eventueel met een zandvijltje.

- Als extra verzorging kun je je handen nog scrubben met een speciale handscrub. Neem liever geen lichaamsscrub, deze zijn meestal te grof voor je handen.
(-Wil je genieten van een maskertje terwijl je de behandeling afrond, bekijk hier de tips over welk masker bij jouw huidtype past)

- Ontvet je nagels met een nagellak remover en breng nagellak aan in de volgorde van een basecoat, kleurlak en topcoat. Breng de lagen dun aan en laat ze goed drogen.

- Eindig je behandeling door je nagelriemen opnieuw in te oliën en je handen dik in te smeren met een handcrème. Nu kun je je handen inpakken met wat vershoudfolie en vervolgens handschoenen aantrekken. Hierdoor stimuleer je de doorbloeding en de warmte van de huid waardoor de producten gemakkelijker opgenomen worden.

 
Ontspan en veel plezier!

Door: Danique Wolferink © | Alle rechten voorbehouden

Meer artikelen over het Noemi Beauty Blog: