Kerstlook met Valérie

Over ruim een week zitten we weer gezellig aan het Kerstdiner met familie of vrienden en wat is er dan leuker dan een bijpassende make-uplook? Voor deze look ben ik geïnspireerd geraakt door kaarslicht, omdat dit licht je altijd nog mooier laat lijken. Ik heb gebruik gemaakt van mooie glanzende producten, met onder andere goud en koperroze tinten.

Als eerste stap heb ik Valérie haar huid verzorgd met een dagcrème, dit doe ik omdat de foundation straks mooier oogt wanneer je huid in goede conditie is. Zo voorkom je bijvoorbeeld ook dat de foundation in droge delen trekt.

Omdat Valérie een mooi egaal en rustige huid heeft maak ik in dit geval gebruik van een verzorgende BB creme, die een mooi subtiel glanzend effect heeft. Wanneer je meer dekking wilt, kun je bijvoorbeeld vloeibare foundation gebruiken, hier lees je meer over welke foundation het beste bij je past.

Foundation aanbrengen

Ik breng een dunne, vloeibare concealer aan in een lichtbeige teint. Dit doe ik omdat ik alle aandacht naar de ogen wil trekken en de huid rondom en onder de ogen mooi egaal moet zijn, zodat de oogschaduw nog mooier opvalt straks. Ik breng het product aan op de palm van mijn hand en neem hem op met een klein concealerkwastje, zo kan ik nauwkeuriger werken. De concealer breng ik in een soort driehoek aan, van onder het oog tot aan het jukbeen. Om de concealer samen te laten smelten met de huid klop ik hem even kort in met mijn ringvinger.

Concealer aanbrnegen in een driehoek

Ik heb natuurlijk niet voor niets een licht glanzend product aangebracht. Ik wil dat Valérie haar huid straks tijdens het kerstdiner mooi glanst, maar ik wil wel voorkomen dat haar huid echt gaat glimmen. Daarom breng ik een vaste transparante poeder aan met een grote kwast, om zo de huid licht te matteren, dit breng ik over het hele gezicht aan.

Poeder over het gezicht verdelen

Om haar gezicht meer contour te geven, maak ik gebruik van een matte donkerbruine poeder. Hiermee accentueer ik haar jukbeenderen en versterk ik de vorm van haar gezicht. Als je graag wilt weten hoe je dit het beste kunt doen, kun je hier mijn beautyweetje over contouren teruglezen.

Contouren

Graag wil ik accenten aanbrengen in haar gezicht, die haar beste punten benadrukken. In dit geval wil ik graag haar ogen en haar jukbeenderen meer op laten vallen. Ik breng een highlightpoeder aan op haar jukbeenderen, en een highlightpotlood aan onder haar wenkbrauwen. Hier lees je terug waar je het beste highlight aan kunt brengen.

Highlighten

Voor Valerie pak ik een peachy, oranjekleurige blush. Wanneer je denkbeeldig een lijn van de slaap naar de neus trekt en daarvan het midden pakt, heb je de juiste plek gevonden voor het aanbrengen van je blush. Zorg altijd dat je alles vervaagd/blend met een schone kwast, zodat je geen lijnen meer ziet lopen van de highlighter, blush of donkere poeder.

In dit geval kam ik de wenkbrauwen in model met een spoonie, je kunt ze eventueel ook nog invullen met een potlood om ze voller te laten lijken.

Valerie Olminkhof wenkbrauwen

Om de oogschaduw op zijn best uit te laten komen, en zo lang mogelijk te laten zitten breng ik een oogschaduw base of primer aan.

Oogschaduw aanbrengen

Met een klein oogschaduwpenseel breng ik een matte, zachtroze oogschaduw aan onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoeken, voor een optisch verfrissend effect. Breng oogschaduw altijd opbouwend aan, zo voorkom je dat je korrels knoeit (fall out) onder het oog en bouw je de kleur langzamer op zodat deze beter blijft zitten.

Stap 1 make-up

Nu pak ik met hetzelfde penseel een koperroze teint met glans en breng ik deze aan naast de lichtroze kleur die ik zojuist in de ooghoek heb aangebracht. Deze kleur breng ik ook aan onder het oog, langs de binnenste ooghoek. Eigenlijk zie je dus twee lijnen boven elkaar liggen in dezelfde kleur, zowel boven als onder.

Oogschaduw aanbrengen

Midden op het oog breng ik een glanzende gouden oogschaduw aan, maar ik laat de buitenste hoeken nog vrij van kleur. Zorg dat je alle kleuren mooi dik aanbrengt, je gaat ze later nog vervagen en je voorkomt zo dat de kleuren dan onzichtbaar worden.

Goud make-up

Ik pak nu een stevig rond oogschaduwpenseel waarmee ik een zwart/bruine kleur aan ga brengen. Eerst neem ik de kleur op vanuit het doosje, en om te voorkomen dat ik ga knoeien meng ik de kleur eerst op de palm van mijn hand. Zo duw je als het ware de kleur in het penseel zodat je straks geen last hebt van fall out. Ik breng als het ware een soort 3-vorm aan; in de arcadeboog, langs de wimperrand en onder het oog tot aan het midden.

Als laatste stap in het aanbrengen van oogschaduw, pak ik een zacht oogschaduwpenseel waarmee ik alle kleuren ga blenden. Dit doe je zodat alle lijnen mooi in elkaar overlopen.

Blenden van oogschaduw

Krul je wimpers en breng mascara aan, tips hierover lees je hier.

Om de look nog meer een Kerstlook te maken, maak ik gebruik van nepwimpers. Ik haal ze uit het doosje, pas even of ze de juiste lengte hebben en knip eventueel een stukje af. Vervolgens breng ik de lijm aan langs de rand van de nepwimper, laat deze een aantal seconden indrogen en breng de nepwimper met een pincet aan langs de wimperrand van Valerie.

Nepwimpers anbrengen

Hier zie je duidelijk wat een nepwimper kan doen voor je totale look, mooi he?

Ogen met fakewimpers

Omdat ik de nadruk op de ogen heb gelegd, breng ik op de lippen alleen maar een licht lippotlood aan in een zachtroze kleur. Deze breng ik over de gehele lippen aan waarna ik een gloss aanbreng.

Lip make-up

En dit is hem dan, de Kerstlook van Valerie. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de comments.

Valérie Olminkhof

Binnenkort volgt er nog een kerstlook, zie hier alvast een voorproefje.

Door: Danique Wolferink © | Alle rechten voorbehouden

 

Meer artikelen over het Noemi Beauty Blog: