Messy bob

Vorige week heb ik mijn haren laten knippen tot een long bob, ook wel de lob genoemd. Ik merk dat veel mensen in mijn omgeving denken dat je met schouderlang haar weinig kanten op kunt, maar het tegendeel is waar.

In de meeste gevallen föhn ik mijn haren met een ronde borstel zodat mijn haar glanst en mooi in model valt. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je een long messy bob kunt creëren. Deze look is eventueel ook geschikt voor lang haar.

1. Was je haren met een volumeshampoo en gebruik een conditioner die het haar niet verzwaard, maar wel verzorgd. 

Maroccan Oil Marloes Haarzaak Markelo
2. Breng een voedend serum aan op handdoekdroog haar en spray een seasalt spray aan bij de aanzet over het gehele hoofd. Sinds enkele weken gebruik ik het fijne serum van Maroccan Oil. Dit serum werd mij aangeraden door Marloes van Marloes Haarzaak en ik ben er heel erg blij mee. Ik breng het serum aan op handdoek droog haar en het zorgt er direct voor dat mijn puntjes er van gaan glanzen en ik mijn haren makkelijker door kan borstelen. 

3. Masseer de seasalt spray in tot aan de hoofdhuid.

4. Föhn je haar eerst droog tegen de haarrichting in, zodat er alvast volume ontstaat. Eindig de föhnbeurt door met de haarrichting mee te föhnen.


5. Begin in je nek met en baan van zo’n 4 centimeter in hoogte en neem een pluk van zo’n 2 centimeter breed, zet je stijltang op de manier in je haren zoals je gewend bent, draai de tang vervolgens een slag naar binnen en beweeg hem rustig naar de punten toe. Draai je tang altijd richting het midden van je achterhoofd toe.


6. Herhaal stap 5 zo vaak als nodig en werk naar boven toe. De seasalt spray zal ervoor zorgen dat je haar stroever aanvoelt en er een losse krul ontstaat.


7. De plukken bij je voorhoofd beweeg je naar voren toe, draai de krultang een slag naar je toe.


8. Wanneer je klaar bent met krullen, kun je je haren op je kruin insprayen met droogshampoo en dit gebied zachtjes touperen voor meer volume.


9. Kam de krullen voorzichtig uit met een borstel.
 

10. Finish met een glanzende haarlak voor een gezond resultaat. 
 

Nieuwsgierig geworden naar de make-up in dit beautyweetje? Hou de Facebookpagina in de gaten, want hierover komt binnenkort een beschrijving online!

Update: Lees hier de make-uplook

Door: Danique Wolferink © | Alle rechten voorbehouden

Meer artikelen over het Noemi Beauty Blog: