top of page
Zoeken
  • Danique

EXFOLIËREN



Exfoli.. wat?! Exfoliëren betekent het verwijderen van zoveel mogelijk dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid, beter bekend als scrubben of peelen. Vaak is dit een overgeslagen onderdeel in de verzorging van de huid. Erg jammer, want er zitten belangrijke voordelen aan het gebruiken van dit product.


Gebruik voor je gezicht natuurlijk wel een product dat speciaal voor het gezicht bedoeld is, dit omdat een lichaamsscrub veel grovere korrels bevat. Tegenwoordig bestaan er ook producten die werken zonder dat je ze met de handen in moet werken op de huid zoals bijvoorbeeld een lysing. Deze zijn weer beter geschikt voor gevoelige huiddtypes.



- Door de dode huidcellen te verwijderen stimuleer je de doorbloeding van de huid, en verbetert je huidteint.

- Je dag- of nachtverzorging kan gemakkelijker doordringen in het bovenste deel van je huid, doordat deze niet eerst een weg moet banen door vastgekleefde celletjes.

- Je stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen, doordat je de huid een teken geeft dat er een nieuw laagje aangemaakt mag worden. Hiermee versnel je de vernieuwing van je huid en zullen wondjes sneller herstellen.

- Poriën worden intensief gereinigd en verstoppingen zoals mee-eters krijgen de kans zich een weg naar buiten te banen. Gebruik bij veel actieve ontstekingen liever een product zonder korrel.

Probeer het liefst twee keer per week deze stap toe te passen in je verzorgingsritueel en gebruik daarna een masker aangepast aan je huidtype, klik hier om meer te lezen. Je zult snel resultaat zien!


Sinds kort is bekend dat veel scrubs plastic bolletjes bevatten. Deze bolletjes worden door de afvoer gespoeld en veroorzaken grote problemen in de oceanen. Vissen eten de bolletjes op en kunnen deze niet verteren, hierdoor sterven zij uiteindelijk. Mijn voorkeur gaat uit naar een product met een natuurlijke korrel zoals bijvoorbeeld suiker of bamboe. In de scrub die ik gebruik van Cenzaa zit bamboe verwerkt, toch een geruststellend idee!


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page