top of page
Zoeken
  • Danique

DE PERFECTE SELFIEHUIDDe selfietrend zorgt ervoor dat we meer dan ooit gefocust zijn op onze poriën. Tegenwoordig doen vrouwen alles ervoor om te zorgen dat deze minuscule gaatjes zo onzichtbaar mogelijk zijn. En natuurlijk doet de reclame hier leuk in mee, want in de meeste magazines hebben de modellen een egale teint, geen porie is te zien. En waar je ook maar kijkt staan de blur- en perfection creams in de schappen voor een zo egaal mogelijke teint.


En nu ga ik je ook nog het slechte nieuws melden dat het verkleinen van poriën door middel van een crème iets is, wat helemaal niet kan.


Een porie is een minuscule opening in de huid, die als functie heeft het talg vanuit lager gelegen lagen over de huid te verspreiden. Deze talg heeft als functie de huid soepel te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Soms verstopt een porie en ontstaat er een ophoping van talg en dode huidcellen. In deze gevallen ontstaat er vaak een gerstenkorrel, mee-eter of wanneer het gaat ontsteken een puist. Bij een langdurige verstopping rekt een porie uit, waarna deze ook na het verwijderen van de onzuiverheid, groter zal blijven dan deze eerder was.


Als je weet dat een porie geen spiertje heeft die je kunt aansturen, zul je vast begrijpen dat een crème of primer niet echt een porie kan verkleinen. Vaak bevatten deze crèmes siliconen die zich hechten aan de huid en als het ware de porie opvullen met product, waardoor deze na het aanbrengen van make-up gladder lijkt te zijn. Helaas is dit effect verdwenen wanneer het product van de huid verwijderd wordt.


Mijn tip? Verzorg de huid zo optimaal mogelijk en verwacht nooit dat je huid eruit moet zien als die van de dames in magazines. Elke huid is uniek en mooi op zijn eigen manier, ook met hier en daar een vlekje of pukkeltje!


-----


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page