top of page
Zoeken
  • Danique

VEILIG ZONNEN | FABELS EN FEITEN


De een houdt van bakken in de zon, de ander is huiverig voor zonnestralen en mijdt deze het liefst. Maar weet jij eigenlijk hoe jij het beste voor je huid kunt zorgen?


Hierbij een aantal fabels en feiten voor je op een rijtje;


+ Met factor 50 word je niet bruin | Fabel

Een SPF zorgt ervoor dat je langer in de zon kunt blijven, zonder te verbranden waardoor je dus minder schade aanricht. Verbrand je normaal na 5 minuten zonnen? Dan kun je de regel aanhouden dat je met SPF50 50x zo lang in de zon kunt zijn dan normaal, dus 50x 5 minuten.


+ Met een goed product hoef je alleen aan het begin van de dag te smeren waardoor je de hele dag beschermd bent | Fabel

Goed bedacht, maar helaas volstaat een keer smeren van het product niet. Door te zweten en zwemmen wordt de sterkte van de factor minder, waardoor je minder goed beschermd bent. In de regel herhaal je het smeren elke 2 uur voor een goed beschermde huid.


+ Een beetje zon is juist goed voor je | Feit

Tegenwoordig zijn we allemaal banger voor de zon, door de vele waarschuwingen over huidkanker. Vermijd de zon niet helemaal, UV straling heeft ook juist zijn voordelen op onze gemoedstoestand, en op de aanmaak van vitamine D voor ons lichaam.


+ Ik verbrand niet snel, dus SPF15 is prima voor mij | Fabel

Waarom zou je een risico nemen met een lage factor, terwijl je met een factor 30 of 50 ook prima bruin wordt? Als je dan toch een mooi kleurtje wilt, kun je deze beter rustig opbouwen dan het risico lopen te verbranden.


+ Mijn gezichtscrème heeft al een zonbescherming, maar ik moet daarnaast alsnog een extra bescherming gebruiken | Feit

Gebruik altijd naast je gezichtsverzorging een aparte zonbescherming. Je dagcreme gebruik je alleen maar in de ochtend, en smeer je niet dik genoeg om voldoende bescherming te hebben.

Als laatste tip wil ik jullie mijn blog van vorig jaar nog meegeven, hierin laat ik je zien welke hoeveelheid je eigenlijk moet gebruiken van een product.


Heb je nog vragen voor mij? Stel ze gerust in de comments.

139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page