top of page
Zoeken
  • Danique

MIJN LENTE LOOKSpring is in the air! En daar hoort natuurlijk een vrolijke en frisse make-uplook bij. In dit blog wil ik je graag laten zien hoe ik mij nu elke ochtend op maak met rosegoud, perzik en zachtroze kleuren. De kleur van dit seizoen is oranje, in deze look pas ik allerlei varianten op deze kleur toe. Of de zon nu schijnt of niet, met deze look straal je gegarandeerd!


Dagcreme Het belangrijkste van een mooie make-up is een goed verzorgde huid. Ik start mijn look dan ook met een vochtregulerende creme, die ervoor zorgt dat mijn huid goed gehydrateerd blijft gedurende de dag. Hierdoor lijkt mijn huid direct al egaler en zal de make-up beter blijven zitten.


Foundation Om mijn huid nog egaler te laten lijken gebruik ik een foundation die oneffenheden bedekt, maar mijn sproeten en moedervlekken nog wel laat zien. Ik breng mijn foundation altijd aan met een kwast, omdat ik op die manier zo min mogelijk product verlies en de foundation mooi egaal verdeelt wordt over het gezicht. Lees hier welke foundation het beste bij jou past.Concealer Of ik nu goed geslapen heb of niet, donkere kringen onder de ogen heb ik eigenlijk altijd wel. Een concealer zorgt ervoor dat ik dit mooi kan wegwerken, waar make-up al niet goed voor is. Ik pak altijd een zo licht mogelijke kleur, dit heeft als effect dat alle aandacht naar je ogen gaat.Matterende poeder Omdat ik mijn foundation goed wil fixeren, gebruik ik een matterende vaste poeder. Wanneer mijn huid door de dag heen wat vetter begint te worden, wat vooral vaak voorkomt bij wat warmer weer, zorgt de poeder ervoor dat mijn gezicht niet gaat glimmen.Contouren Ik wil graag mijn jukbeenderen naar voren laten komen, en wat kleur aanbrengen in mijn gezicht. Dit doe ik met een bronzing poeder, die ik aanbreng op delen waar ik schaduw wil creëren. let er hierbij op dat je een bronzer neemt zonder glitter of glans. Na deze stap is het belangrijk om de lijnen te vervagen met een zachte kwast zonder product, zodat er een mooie overgang ontstaat. Hoe je een bronzer aanbrengt lees je hier.Highlighter Op mijn jukbeenderen breng ik een highlighter aan in een zachtroze glanzende kleur.Blush Een product waar ik echt niet zonder kan is mijn peachy kleurige blush. Deze zorgt direct voor een verfrissend effect. Ik breng hem niet in een streep aan, maar bouw de kleur rustig op op het midden van mijn jukbeenderen. Even een kwast over mijn wangen, en tadaaa ik ben wakker! Lees hier waar je de blush het beste kunt aanbrengen.Potlood highlighter Een concealer onder het oog zorgt ervoor dat alle aandacht uit gaat naar de ogen, dit potlood met highlighter effect doet precies hetzelfde. Ik breng hem aan in mijn ooghoek en over het hele ooglid tot aan mijn wenkbrauw. Ik vervaag hem door hem met mijn vinger in de huid te vegen. Wanneer het zonlicht op je gezicht staat zul je zien dat de glans mooi reflecteert, dit geeft een fris en vrolijk effect.Wenkbrauwen invullen Om mijn wenkbrauwen iets voller te laten lijken gebruik ik een potlood met een donkerbruine astint. Een astint is een kleur zonder roodpigment, dit omdat het beter past bij mijn haarkleur. Met een scherp potlood teken ik kleine lijntjes tussen de haren in, hierbij volg ik de natuurlijke vorm van de wenkbrauw. Zoals altijd is het belangrijk om ook deze lijnen weer te vervagen of blenden, dit doe je door gebruik te maken van een wenkbrauwborsteltje.Rosegouden oogschaduw Met een zachte ronde kwast breng ik een rosegouden tint aan vanaf mijn wimperrand tot aan de arcadeboog. De arcadeboog is het gedeelte waar het zachte ooglid overgaat in de plek waar je de oogkas voelt. Ook hierbij blend ik de kleur weer, zodat er een zachte overgang van rosegoud naar de highlighter ontstaat. Ook breng ik de kleur langs de buitenhoek van mijn ogen aan, onder het oog. Deze kleur laat groene ogen direct nog groener lijken.Taupe oogschaduw Met een stevige ronde kwast breng ik een taupekleurige oogschaduw aan in de arcadeboog, langs de wimperrand en onder het oog aan de buitenhoek. Let er hierbij ook op dat de kleuren mooi in elkaar overlopen.Wimperkruller Ik krul mijn wimpers voordat ik oogpotlood, eyeliner en mascara aanbreng. Tips voor het goede gebruik van een wimperkruller kun je hier lezen.Licht oogpotlood Door een huidkleurig potlood te gebruiken in je onderste waterlijn, zie je er direct frisser uit en lijken je ogen groter. Je waterlijn is het gedeelte boven je onderwimpers, dicht bij je oog.Oogpotlood en eyeliner Vind jij zo’n eyeliner met wing ontzettend mooi, maar krijg je het niet voor elkaar, hierbij mijn tips. Na het krullen van mijn wimpers, breng ik een zwart oogpotlood aan boven mijn wimperrand aan de bovenkant. Deze lijn moet zo dicht mogelijk bij de wimpers zitten, hierdoor lijken je wimpers direct voller, deze lijn vervaag ik niet. Zo heb je al een schets staat voor uit uiteindelijke eyeliner. Pak nu je zwarte eyeliner erbij en trek een lijn, stel je hierbij een lijn voor vanaf de buitenhoek van je oog richting het uiteinde van je wenkbrauw. Verbind deze lijn vervolgens met de dikte van je potloodlijn voor de perfecte wing.


Mascara Om de look af te maken breng ik verschillende lagen mascara aan voor een volumineus effect.Peachy lipstick Op mijn lippen breng ik een peachy lipstick aan, ik werk hierbij met een lippenpenseel zodat ik de kleur nauwkeurig aan kan brengen.

Hoor je de vogeltjes al fluiten en zie je het zonnetje schijnen? Met deze look ben jij helemaal klaar voor de Lente. Heb je nog vragen voor mij, stel ze dan gerust in de comments!


------


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page