top of page
Zoeken
  • Danique

ARTIKEL TUBANTIAIn de periode voor Kerst mocht ik Jantien Bussink, journalist van de Twentsche Courant Tubantia, ontvangen in mijn salon. Vandaag stond het interview in de krant, een interview waarin zij je meeneemt in de wereld van Noemi Beauty en mijn persoonlijke doelen.


--------


Door Jantien Bussink

DIEPENHEIM – Het was een geweldig jaar voor Danique Wolferink. Begin 2014 werd ze uitgeroepen tot beste nieuwe schoonheidsspecialiste van Nederland van het jaar. Ze kreeg de Beauty Award voor ‘Best newcomer of the year’, een soort Oscar van de beauty-branche. Sindsdien loopt haar schoonheidssalon Noemi Beauty aan de Haaksbergerstraat als een tierelier.

De 23-jarige onderneemster straalt, gezeten in haar huiselijk ingerichte salon aan de Haaksbergerstraat. Het is er ruim en warm, door lichte en aardse tinten die ze heeft gebruikt voor de inrichting van haar salon. In de wachtruimte  staat een ‘comfy’ bankstel met fijne kussens en een plaid. Een stapel tijdschriften -over beauty en mode, hoe kan het ook anders- op de tafel. Een grote kerstboom prijkt in de hoek. Een zweem van eucalyptus hangt in de ruimte. Wie er binnenstapt, voelt zich direct op zijn gemak. En relaxed. „En dat is de bedoeling ook”, zegt Danique lachend. „Ik zie het als mijn doel om mensen die gestrest binnen komen vallen compleet uitgerust weer de deur uit te laten gaan. Dat is voor mij een groot compliment.


”De keuze voor schoonheidsspecialiste was voor Danique een logische, zegt de Diepenheimse onderneemster. „Ik vind het leuk om met beauty en uiterlijk bezig te zijn, dat had ik als kind al”, glimlacht ze. De keuze om voor zichzelf te beginnen was minder logisch. „Nee, ik kom niet uit een ondernemersgezin, verrevan eigenlijk. Dat ik de sprong om voor mezelf te beginnen wilde wagen, was erg spannend. En niet alleen voor mij, maar ook voor mijn ouders. Mijn moeder had in het begin nog wel zoiets van: ‚ ind, waar begin je aan’. Maar mijn ouders zijn altijd een geweldige steun voor me geweest, net als mijn vriend Hilbert overigens. ”In 2012 rondde Danique haaropleiding Allround Beauty Expert af. „Tijdens die opleiding heb ik op verschillende plekken stage gelopen. Ik wist al vrij snel dat ik mijn eigen salon wilde. Het afwerken van ‚standaard’ behandelingen in bijvoorbeeld een wellnesscenter is niks voor mij. Ik vind dat een behandeling nooit routine mag zijn, maar altijd persoonlijk, op de klant afgestemd. En daar wil ik de tijd voornemen. Ik geloof dat schoonheidsverzorging meer is dan het mooier maken van mensen. Echte schoonheid zit van binnen en als je je goed voelt, straal je dat uit. Het is een cliché, maar zonder meer waar.


Vanuit die gedachte wilde ik mijn eigen salon opzetten. Het is ook die gedachte die mij de Beauty Award heeft opgeleverd”, vertelt Danique, niet zonder trots. Een eigen salon dus. Een businessplan werd geschreven en al snel werd een droompand gevonden, op de hoek van de Haaksbergerstraat en de Borculoseweg. Het stond al een poos leeg. Ook de naam was er vlot. „Noemi is een Italiaanse meisjesnaam die staat voor zalig, aangenaam. In het Hebreeuws heeft het de betekenis van genoegen, plezier, en lieflijk. Dat is precies waar Noemi Beauty voor staat”, zegt de Diepenheimse. Na een korte periode van verbouwen ging op 1 april 2013 de salon open. Vanaf toen nam haar bedrijf een grote vlucht. Het duurde niet lang voor Danique haar vaste baan bij Etos moest opzeggen. „Toen ik in maart de prijs won, ging het heel snel. In september mocht ik mijn honderdste klant verwelkomen. En nu heb ik honderd klanten in een maand.


Het is nu zaak om het succes vast te blijven houden, mezelf te blijven vernieuwen. Door mezelf steeds bij te scholen blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En daarnaast ben ik begonnen met een beautyblog op mijn website. Dat maakt mijn salon nóg persoonlijker. ”En de toekomst?„ Blijven groeien. Een eigen keten van Noemi Beauty? Ja, dat zou geweldig zijn. Maar eerst dit goed doen. Ik ben een bijtertje. Als ik iets doe, doe ik het goed en ga ik er voor de volle honderd procent voor. Ik ben eigenlijk altijd met mijn werk bezig, dat is mijn ontspanning.Bron: Twentsche Courant Tubantia | Tekst: Jantien Bussink | Foto: Frans Nikkels Plaatsing i.o.m. Wegener Media BV

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page