top of page
Zoeken
  • Danique

BEAUTY AWARDDrie maanden geleden begon het hele avontuur. Op negen december werd ik genomineerd door de Beauty Award als Newcomer of the year. Vele felicitaties mocht ik die dag in ontvangst nemen en wat was het te gek om te zien wat het voor mijn bedrijf deed.


De hele week voor het gebeuren heb ik natuurlijk nog fijn gewerkt in de salon en menig klant wist wat mij te gebeuren stond 'Nog een paar daagjes hé?', 'Ben je al zenuwachtig? Hoeft niet hoor, voor mij ben je al nummer 1!'. Wat super om te zien dat vrienden, familie en klanten zo ontzettend met mij meeleefden en er het volle vertrouwen in hadden. Maar de nummer 1 van Nederland word je natuurlijk niet zomaar.


In dit blogbericht wil ik jullie graag meenemen naar de dag waar het allemaal om draaide. Afgelopen maandag was het eindelijk zover, de uitreiking van de Beauty Award in Studio 21 Hilversum. Om mij overdag in alle rust te kunnen voorbereiden op dit spannende gebeuren had ik een hotel geboekt in Hilversum en vertrok ik ‘s middags, lekker in het zonnetje, richting de locatie. De file tot aan Deventer mocht de pret niet drukken, maar ik geloof wel dat mijn vriend mij nog nooit zo weinig heeft horen zeggen in de auto.


Eindelijk in Hilversum aangekomen hebben we natuurlijk een terrasje gepakt en in het zonnetje gezeten. Om vervolgens nog even te shoppen, dat hoort er wel bij!

Om kwart over twee had ik een afspraak bij Salon B, op het laatste moment had ik nog een afspraak gemaakt, al was het alleen al om even afleiding te hebben en te kunnen ontspannen. In de prachtige moderne salon werd ik vriendelijk ontvangen door Lorèn, de franchise-ondernemer van de locatie in Hilversum bleek later. Bij salon B zit je goed, van tevoren kun je plaatsnemen aan een soort barretje om even wat te drinken en met jouw persoonlijke haarstylist je plannen en wensen te bespreken.


Lorèn bekeek wat mijn stijl was, wie ik als persoon ben en wat ik uit wilde stralen. We kozen samen om mijn kapsel aan te passen op mijn chique maar moderne jurkje, een losse krul met een ‘edgy gevoel’ zou het gaan worden. Wat een genot, bij Salon B hebben ze geen wasunits waar je in moet zitten, maar fijne banken waarop je kunt liggen. Mijn haren werden gewassen, ik kreeg een fijne en lange (!) hoofdmassage, gevolgd door een conditionerende treatment. Lorèn raadde mij aan om mijn punten even iets te knippen en de lagen weer goed in het haar aan te brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna heeft ze mijn haar prachtig in model gebracht door het te föhnen en te krullen met een speciale techniek. Die dame kan er wat van!

Nu gauw weer naar het hotel om me klaar te maken voor de avond. Ik heb mijn make-up naturel gehouden, maar met alle aandacht op mijn ogen. Stiekem heb ik een beetje gesmokkeld met een paar stukjes nep wimpers voor een grotere oogopslag.


Strak in pak en aangegaapt door andere hotelgasten wachtten we in de lobby op de taxi die ons naar studio 21 zou brengen. Mijn ouders en zusje stonden ons al op te wachten, wat zagen ze er prachtig uit!


Over de rode loper met elkaar langs de fotografen, nu begonnen de kriebels wel te komen. En daar hing ik dan, in de eregalerij, wat raar om jezelf zo te zien en wat begint het dan ineens echt te worden. Om kwart voor zeven mochten alle gasten aan tafel en moesten de genomineerden zich verzamelen voor hun podiumperformance. ‘De dames die bovenaan willen staan mogen deze kant op!’. Ik stond toch vooraan, dus ik had geen keuze. Niet erg handig als je last van hoogtevrees hebt, want we moesten op een soort rijdende verhoging staan die het podium op geduwd werd.Nu mocht ik zelf ook plaatsnemen aan tafel bij de rest en kon de feestavond beginnen. Froukje de Both presenteerde de avond en we mochten kijken naar een paar mooie shows met zang en dans uitgevoerd door de groep van 21 On Air.Een voorgerecht en hoofdgerecht later was het tijd voor de publieksprijs. Na het bekendmaken van de publieksprijs kwam mijn categorie aan bod. Met het hart in de keel en de voelbare spanning aan tafel liepen twee juryleden het podium op. Zo ontzettend onwerkelijk en bijzonder voelde het, om de drie genomineerden inclusief ikzelf op de grote beeldschermen te zien. Toen de jury het rapport oplas wist ik het gelijk.

Het juryrapport luidde: 'Veelbelovend talent qua vak en ondernemerschap. Heeft een duidelijke visie. Gaat uit van de unieke klant en past daar haar behandeling op aan. Concept is passend in een tijd waarin onderscheidend vermogen je sterkste wapen is.'

De winnaar is: Danique Wolferink van Noemi Beauty uit Diepenheim.

Bekijk hier het fragment:

Ik schoot helemaal vol, ongelooflijk! Ik geloof dat ik nog nooit zo gemakkelijk en licht op megahoge hakken gelopen heb als die avond richting het podium. Het leek wel of ik zweefde toen ik op het podium naast Froukje stond en mijn mooie award in ontvangst nam. Omdat ik hier totaal niet op gerekend had, had ik ook geen tekst voorbereid en wist ik nauwelijks wat ik moest zeggen. Wat een spektakel toen ik inmiddels terug was bij de tafel, een grote omhelzing van familie en andere tafelgenoten. Een groot feest was het. Ik heb immens genoten van het hele vervolg van de avond en heb samen met mijn vriend nog een drankje gedronken bij terugkomst in het hotel. Zelfs de barman van het hotel feliciteerde mij nog toen hij het glazen beeldje voor zich op de bar zag staan.


Of ik geslapen heb? Nee dat niet. En toen ik de tv aanzette op mijn hotelkamer viel ik middenin een verslag van de Beauty Award door Kim Kötter.

Ik leef nog op een roze wolk en wil graag iedereen bedanken. Mijn vaste, trouwe klanten. Familie, vrienden, andere ondernemers en bedrijven die in mij geloofd hebben sinds de start van mijn bedrijf. Ik weet niet wat mij de komende tijd te wachten staat, maar dat het een mooie tijd wordt, is zeker. Ik mag namelijk het mooiste vak uitvoeren in de beste nieuwe salon van Nederland, mijn eigen Noemi Beauty.

Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page