top of page
Zoeken
  • Danique

DE PERFECTE MASCARAVan mijn klanten bij Noemi Beauty krijg ik erg vaak de vraag wat nu de beste mascara is. Eigenlijk is het niet eens zo belangrijk welk merk je gebruikt, maar is de manier waarop je mascara aanbrengt veel belangrijker. In dit beautyweetje laat ik jullie zien wat mijn mascaratrucjes zijn. 


Ik start altijd met het krullen van mijn wimpers, hiervoor maak ik gebruik van een wimperkrultang. Zoals je op de foto’s kunt zien krul ik mijn wimper eerst bij de aanzet (1) en vervolgens krul ik de rest van mijn wimper tot aan de punt door per stap de knijpbeweging te maken (2, 3, 4). Op deze manier krijg je een natuurlijke ronde krul in plaats van een scherpe hoek bij de aanzet.


Na het krullen van mijn wimpers is het tijd voor de eerste laag mascara. Voor de eerste laag maak ik altijd gebruik van een mascara met een ‘kammetjesborstel’. Deze zorgt ervoor dat de wimpers mooi gescheiden worden en een eerste laagje volume krijgen. Maak een zigzag beweging vanaf de aanzet, zodat je de haartjes uit elkaar drukt.


Voor de tweede laag gebruik ik een borstel met veel haartjes, deze zorgt vooral voor veel volume. Ik breng de tweede laag aan wanneer de eerste laag nog niet geheel gedroogd is. Breng hem op dezelfde manier aan als in de eerste stap, zo voorkom je klonten. 

Wil je de wimpers nog voller laten lijken? Vul dan de waterlijn in met een zwart kohlpotlood, of een gelliner (2).


Verwijder je mascara altijd voordat je gaat slapen. Maak voor een waterproofmascara gebruik van een reiniging op basis van olie, deze kun je vaak herkennen aan de blauwe laag olie die op een doorzichtige laag reinigingsproduct ligt. Doordat deze reiniging geen emulgator bevat, moet je deze eerst schudden voor gebruik. Deze is daarom ook geschikt voor gevoelige ogen. Een gewone mascara kun je verwijderen met ieder gewenst oogreinigingsproduct. 


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page