top of page
Zoeken
  • Danique

DE SNOR…Ben je een vrouw tussen de dertig en vijfendertig jaar, dan kan het maar zo zijn dat ‘ie’er ineens zit. Je staat op, kijkt in de spiegel en HELP! Het eerste lijntje boven je bovenlip is ontstaan. Het is een kleine rimpel, maar een gehate rimpel, want hij lijkt je gelaat direct te verouderen. Waarom zijn wij vrouwen hier zo snel slachtoffer van en lijkt het of mannen hier geen last van hebben?

Dit alles heeft te maken met, juist, de snor. Zoals je misschien wel weet is de bovenlip een zwakke plek, degenen die hun bovenlip laten harsen zullen hier alles van weten: auw! De huid is dun en hiermee extra gevoelig voor rimpels. Ook wordt het collageen in dit gebied snel beschadigd, dit kan ontstaan door uv straling en roken maar ook door andere invloeden van buitenaf. Het is eigenlijk de combinatie tussen het hebben van een dunne huid en het vele bewegen van de bovenlip, wij vrouwen praten nu eenmaal erg graag.

Mannen hebben een sterke haargroei in de huid rondom de bovenlip. Deze zorgt voor meer stevigheid en zal dus minder snel verslappen. Ook scheren mannen regelmatig hun bovenlip en exfoliëren zo de huid, dit zorgt voor celvernieuwing.

Dames, ga alsjeblieft niet aan het scheren en mocht je last hebben van overbeharing, laat dit dan ook alsjeblieft gewoon verwijderen. Helaas is dit probleem iets waar we mee lijken te moeten dealen. Mocht er echt een probleem ontstaan, kun je naar middelen zoals botox of fillers grijpen. Maar er zijn ook een hoop natuurlijke behandelingen die de specialist je kan bieden.

Dat zit wel snor!


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page