top of page
Zoeken
  • Danique

EERSTE HULP BIJ HUIDPROBLEMENNiets is zo vervelend als het hebben van een dikke pukkel op die ene belangrijke dag. Of wat dacht je van een bad hair day, veroorzaakt door statisch haar. Maar wat kun je nu het beste doen op zulke momenten? Ik wil je graag wat tips geven om zo snel mogelijk van deze problemen af te komen.


Puist Makkelijker gezegd dan gedaan: blijf er vooral van af. Ik weet dat je snel de neiging hebt te peuteren of te knijpen, om zo snel mogelijk van je puist af te kunnen zijn. Helaas werkt dit het proces alleen maar tegen, omdat je snel een grotere ontsteking veroorzaakt. Het beste kun je de ontsteking met een steriele naald loodrecht inprikken, en vervolgens met twee wattenstaafjes de ontsteking leeg maken. Wil je snel van je puist af zonder te hoeven prikken? Breng dan een masker aan met een laag percentage fruitzuren, zodat het proces versneld wordt en de ontsteking zal verdwijnen.


Rode vlekken Grote kans dat de natuurlijke huidbarriere, bestaand uit goede bacteriën en een natuurlijke laag talg is aangetast. Breng een vollere creme aan op basis van voedende natuurlijke oliën, of slaap eens met een verzorgend masker als nachtverzorging.


Doffe teint Ziet je huid een beetje grauwig en lijkt het alsof je vermoeid bent? Waarschijnlijk heb je een te dikke laag dode huidcellen opgebouwd. Je zou de huid kunnen schubben met een mild product, een masker kunnen gebruiken met fruitzuren, of een kuur met glycolzuur 5 of 10% kunnen uitvoeren. Allen hebben ze een exfolierende werking, waardoor de overtollige dode huidcellen worden verwijdert en de huid weer een gezonde roze teint krijgt.


Statisch haar Gebruik een goede haarborstel, het liefst een van echt haar en niet van kunststof. Ook zijn er speciale ion-tech borstels die statisch haar verminderen. Zorg dat je haar goed gevoed is door een masker en serum aan je vaste ritueel toe te voegen, goed gevoed haar reageert minder snel statisch. Gebruik het liefst stylingsproducten met zo min mogelijk of geen alcohol. Toch nog springende haartjes? Spray je borstel dan in met wat haarlak en borstel het haar door.


Vochtwallen Je hebt een drukke dag voor de boeg, maar slapen lukt niet, in de ochtend sta je op en zie je twee vochtwallen onder je ogen. Masseer de huid onder je ogen met een voedende oogcreme, maak hierbij een licht drukkende beweging richting je jukbeenderen. Zo help je het vocht richting de lymfebanen te verdwijnen.


---------


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page