top of page
Zoeken
  • Danique

FOUNDATION, HOE KIES JE DE JUISTE KLEUR?Je kent vast het probleem. Je staat in de winkel en ziet schappen vol met foundations, maar welke moet je nu kiezen?


Het bepalen van de juiste kleur foundation kun je het beste doen op de uitstekende delen van je gezicht. Op de neus, jukbeen, en voorhoofd zijn de beste plekken. Eerder werden foundations vaak getest op de binnenkant van de pols of op de kaaklijn. Het nadeel hieraan is dat de huid op de pols vaak een stuk lichter is dan de huid in je gezicht. Op de kaaklijn testen is nadelig omdat je de kleur dan test in de schaduw van je gelaat. Zie je de kleur foundation samensmelten met je eigen huid, dan heb je de juiste kleur te pakken. Bekijk de kleur bij daglicht, het licht in de winkel is vaak een stuk geler, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Heb je per ongeluk een te donkere foundation gekocht? Bewaar deze dan voor de zomer, wanneer je huid wat bruiner wordt kun je een druppel van je te donkere foundation mengen met de kleur die je gedurende de winter draagt.  

Ook zijn er verschillende soorten substanties, voor elk huidtype wat wils:

- Getinte crème: de lichtste substantie die er is. Voor vrouwen met een normale tot droge huid. Alleen wanneer je weinig oneffenheden wil camoufleren.

- Vloeibare foundation: de meest voorkomende substantie. Binnen deze textuur vallen formules van bijna doorzichtig tot extreem dekkend. Geschikt voor bijna elk huidtype, behalve een vet huidtype.

- Crèmes en sticks: een dekkende tot zeer dekkende textuur. Gemakkelijk in dosering en een natuurlijk resultaat. Voor vrouwen met een normale tot droge huid.

- Mousse: medium tot zeer dekkende textuur. Voor vrouwen met een normale tot droge huid. Niet geschikt voor vette huidtypes, omdat een mousse de huid kan laten glimmen.

- Cream-to-powder: smeert als een vloeibare foundation, maar droogt op als poeder. Deze foundation is zeer dekkend en ideaal bij een vette huid, of een huid met meer onzuiverheden.

- Mineral powder: deze substantie kun je oneindig doseren. Van een lage dekking tot extreem dekken en voor vrouwen met een normale tot vette huid.


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page