top of page
Zoeken
  • Danique

GEVOELIGE OGENPrikken, branden, jeuken en schilferen. De gevoelige huid rondom de ogen toont bij veel mensen problemen. De kou is op dit moment nog niet eens de grootste veroorzaker van klachten, want een echte winter hebben we dit jaar niet gehad. Vaak hoor ik van klanten dat zij niet goed weten wat nu precies de oorzaak is van hun probleem en dat zij daardoor bang zijn geworden om make-upproducten en oogcrèmes te gebruiken. Voor jullie heb ik vandaag een aantal risicofactoren voor gevoelige ogen op een rijtje gezet. Wie weet komt je iets bekend voor en kun je zo je probleem oplossen.

- Het gebruik van een dagcrème rondom of direct op de ogen kan zorgen voor irritatie. Een dagcrème is te vol en overvoedt de dunne huid rondom de ogen. Gebruik speciaal voor je ogen een oogcrème op natuurlijke basis en breng deze alleen aan op het harde gedeelte rondom je oog. Breng deze het liefst al kloppend aan.

- Cosmetica heeft een houdbaarheidsdatum en kan een irriterende werking hebben wanneer deze grens overschreden is. Oogpotloden zijn bijvoorbeeld ook belangrijk om te vervangen nadat je een oogontsteking gehad hebt, deel ook liever nooit producten met iemand anders om besmetting te voorkomen.

- Vermijdt blauwe en paarse kleuren in oogmake-up. Deze kleuren kunnen in de meeste gevallen alleen worden samengesteld met een speciaal soort metaal, die een uitdrogende invloed kan hebben om de huid rondom de ogen.

- En last, but not least.. Reinig elke dag ‘s avonds je ogen om make-up en vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor een speciale oogreiniging die past bij het type oogmake-up dat je gebruikt. Een oogreiniging met 2 fases, olie en water op elkaar, bevat geen emulgator. Emulgatoren zijn ook een risicofactor in het gebruik van producten bij gevoelige ogen. Deze 2-fasereiniging verwijdert waterproof make-up het snelst en het zachtst.

Zie je dat een of meerdere punten bij jou van toepassing zijn? Probeer deze eens te veranderen en bekijk na een maand of het effect heeft op de gezondheid van jouw ogen en de huid eromheen.


---------


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page