top of page
Zoeken
  • Danique

HOEVEEL TIJD BESTEED JIJ AAN JE UITERLIJK?

Bijgewerkt op: 7 jul. 2019

Zoals wij vrouwen allemaal weten besteden wij nu eenmaal meer tijd aan ons uiterlijk dan mannen. Uit onderzoek is gebleken dat wij vijf jaar van ons leven besteden aan het verzorgen van ons lichaam. Gemiddeld komt dit neer op een half uur per dag en geven wij gemiddeld 288 euro per jaar uit aan cosmetica. Dit blijkt uit een beautyenquête van de ‘Marie Claire’.De reden waarom wij vrouwen zo druk zijn met onszelf is omdat 77% van de vrouwen het opmaken een leuke bezigheid vinden. 57% Van de vrouwen gaat zelfs de deur niet eens uit zonder make-up. Dit komt doordat vrouwen zichzelf zonder make-up gemiddeld beoordelen met een matige 6, terwijl zij zichzelf met een 8 beoordelen wanneer zij make-up dragen.


Een boost voor je zelfvertrouwen

Jezelf opmaken schijnt dan ook goed te zijn voor je zelfvertrouwen, zegt 94%. Maar liefst 40% van de vrouwen maakt zichzelf zelfs nog op wanneer zij ziek in bed liggen. Getrouwde vrouwen besteden relatief het minste tijd aan hun uiterlijk in tegenstelling tot vrouwen die een vriend hebben, maar niet samenwonen. Hoewel 2 op de 3 vrouwen het oordeel van hun partner belangrijk vinden, krijgt 56% nooit een compliment over de make-up die zij dragen.


Beautyblunders

89% checkt de houdbaarheidsdatum van make-up nooit, terwijl deze eenvoudigweg op de verpakking vermeld staat. Sinds de crisis gooit 50% van de vrouwen oude make-up minder snel weg. En 56% blundert wel eens met make-up. Denk hierbij aan mascara op de wangen, lippenstift op de tanden en het gevoel hebben dat je er oogverblindend uitziet om vervolgens aan het eind van de avond te schrikken wanneer je in de spiegel kijkt.


Bron: Marie Claire, onderzoek uitgevoerd onder 2500 Nederlandse vrouwen van 19 jaar en ouder.


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

270 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page