top of page
Zoeken
  • Danique

LONGLASTING MAKE-UP

Bijgewerkt op: 12 jul. 2019In Nederland hebben we te maken met wisselvallig weer, vooral deze laatste paar weken. Maar ja, wij dames willen er nu eenmaal graag verzorgd uitzien, dus dragen we make-up. Jammer dat deze dan niet goed blijft zitten, omdat hij van je huid lijkt te smelten of er afgeregend wordt. Met deze vijf tips maak je jouw dagelijkse make-up smelt- en waterproof.


Pas je gezichtsverzorging aan In de winter kunnen crèmes meestal niet vol genoeg zijn, maar in de zomer willen we onze huid het liefst voeden op een frisse manier. Stap hiervoor over naar een luchtige reiniging met een daarop aangepast serum en dagcreme.


Probeer olien te vermijden Normaal gesproken werkt een olie in de foundation perfect, hij zorgt ervoor dat hij beter samensmelt met jou huid en de huid ook gevoed houd. In de zomer kun je beter kiezen voor een foundation op een zo hoog mogelijke waterbasis. Gebruik ook liever een oogschaduw van poeder in plaats van een crème oogschaduw. De poeder vangt talg en zweet en zal daardoor beter houden gedurende de dag, een crème oogschaduw zal snel in de rimpels boven de ogen verdwijnen.


Een goede primer verricht wonderen Het liefst in een lichte substantie, zodat hij makkelijk verdeeld en je hem niet voelt zitten. Een primer zorgt ervoor dat je foundation beter blijft zitten, doordat hij als het ware gevangen wordt door de primer. Talg krijgt minder goed de kans je make-up te laten drijven, perfect!

Pak je waterproof- of smudge proof mascara en eyeliner erbij

Zweet en talg zouden je normale mascara binnen enkele uren van je wimpers af laten glijden, voorkom dit door de goede mascara te gebruiken. Nog nooit gehoord van smudgeproof? In een van mijn vorige beautyweetjes leg ik uit waarom juist dit product zo handig is.


Fixeer met poeder Een transparante laag poeder over je foundation en onder je oogmake-up, zorgt ervoor dat het talg en zweet dat vrij komt, geabsorbeerd wordt. Breng hem het liefst met een losse kwast aan voor een natuurlijk effect. Wil je de foundation echt vast zetten? Pak dan een plat afgesneden kwast en druk de poeder als het ware vast op de huid.


------


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page