top of page
Zoeken
  • Danique

MASKERMOMENTJEGeef je huid iets extra’s, gun jezelf eens per week een maskertje. Eerder heb ik al een beautyweetje geschreven over hoe je je eigen huidtype kunt herkennen (klik hier om hem te lezen), vandaag laat ik zien welk type masker het beste bij je huidtype past.

Voordat je een masker gaat aanbrengen is het belangrijk de huid te reinigen met een product dat bij je past. Vervolgens kun je een dieptereiniging toepassen, dit kun je doen door een scrub te gebruiken die speciaal voor het gezicht bedoeld is. Heb je last van actieve puistjes, of van opvallende adertjes op de wangen? Sla deze gebieden dan liever over bij een scrub.

Nu is het tijd om te kiezen welk masker je gaat aanbrengen. Er zijn vele soorten maskers op de markt, ik behandel hieronder de meest bekende soorten maskers en geef vervolgens aan welk masker bij welk huidtype het beste past.

Crèmemasker: wordt niet hard, verzorgt de huid en hydrateert en egaliseert deze optimaal. Geleimasker: een masker dat als het ware opdroogt en in zijn geheel van de huid afgehaald kan worden. Dit is een milde variant om de huid te reinigen en talg naar boven te halen. Warmtemasker: een masker dat warm wordt, zoals de naam al doet vermoeden. Dit masker is bedoeld om de doorbloeding te stimuleren. Kleimasker: masker dat hard wordt en als doel heeft talg uit de poriën naar boven te trekken. Dit is een sterkere reiniging dan het geleimasker.

Normale huid: kan al deze vier maskers goed toepassen. Maar de voorkeur gaat uit naar een crèmemasker voor in de zomer en een warmtemasker voor in de winter. Kies hierbij voor verzachtende en hydraterende maskers.

Gecombineerde huid: kan het beste kiezen voor een geleimasker. Deze zal er voor zorgen dat de huidoneffenheden verminderen.

Droge huid: kies voor crèmemaskers met verzachtende bestanddelen zoals kamille, aloe vera en roos.

Vette huid: kies voor een kleimasker om het talg naar boven te halen, om zo in de dagen erop onzuiverheden te kunnen verwijderen.

Rijpere huid, of doffe huid: kies voor een warmtemasker. Hierdoor stimuleer je de doorbloeding en zo ook de celvernieuwing.

Veel succes, maar vooral erg veel plezier met het verzorgen van je huid!


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page