top of page
Zoeken
  • Danique

PIGMENTVLEKKEN

Bijgewerkt op: 7 jul. 2019

Een veel voorkomend huidprobleem is hyperpigmentatie, ook wel pigmentvlek genoemd. Hoe ontstaan ze? En nog belangrijker, hoe gaan ze weer weg?Melanine of pigment geeft de huid, het haar en de ogen kleur. Een pigmentvlek kan ontstaan door erfelijkheid, medicijngebruik, hormonale schommelingen (zwangerschap) maar in de meeste gevallen ontstaan ze door UV-straling. Een pigmentvlek ontstaat doordat er een ophoping van pigment plaatsvindt, een klontering van cellen die niet meer mooi verspreid door de huid zitten.


Tegenwoordig zijn er veel producten op de markt die claimen pigmentvlekken te kunnen verwijderen. Helaas werken deze producten in de meeste gevallen te oppervlakkig waardoor zij hun werk niet goed doen. Belangrijk is het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken door het gebruik van een zonnebescherming met SPF 50, met UVa en UVb bescherming. Wanneer er al pigmentvlekken zijn ontstaan is het belangrijk twee à drie keer per week te scrubben zodat de celvernieuwing gestimuleerd wordt. Wil je gebruik maken van sterkere middelen, dan is het aan te raden een fruitzuurpeeling te laten uitvoeren door een specialist.


Om overdag de pigmentvlekken minder te laten opvallen, kun je gebruik maken van een coverstick. Kies dan voor een lichtere kleur dan je eigen huidskleur. Juist dan kun je de donkere vlek goed camoufleren.


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page