top of page
Zoeken
  • Danique

UntitledHoe kan het toch? Je reinigt je huid elke dag intensief, past volgens jou de juiste verzorging toe en toch spelen er elke keer weer onzuiverheden op. Ook heb je gedurende de dag telkens last van een ongewenste glimmende huid en dat terwijl je deze zo grondig reinigt.

Dit probleem hoor ik vaak voorbij komen bij jonge meiden, maar ook bij dames boven de dertig jaar. Wanneer ik hen vraag welke producten zij gebruiken zeggen zij vaak het volgende: "Ik gebruik een schuimende reiniging, omdat het makkelijk is, ik kan het onder de douche gebruiken en het geeft mij het gevoel dat ik mijn huid echt schoon maak. Daarna voelt mijn huid wat trekkerig en smeer ik het in met een dunne dagcrème, omdat ik anders bang ben dat ik overdag ga glimmen."

Niet verkeerd, zou je zo denken. Maar eigenlijk kom je op deze manier in een negatieve spiraal terecht. De schuimende reiniging bevat in veel gevallen uitdrogende middelen zoals bijvoorbeeld sodium lauryl sulphate (SLS), sodium laureth sulfaat (SLES) of alcoholen, deze stoffen halen een grote hoeveelheid natuurlijke vetten van de huid. De stoffen SLS en SLES zijn een soort zepen die de schuimende werking aan een product geven maar ook vrij agressief zijn. Jouw huid ‘schrikt’ hiervan omdat hij ineens zijn natuurlijke opgebouwde barrière kwijt geraakt is en reageert hier op door zo snel mogelijk deze barrière te herstellen. Hierdoor krijg je in de meeste gevallen een overproductie aan talg gedurende de dag. Je huid lijkt hierdoor vet te zijn, maar is dat in werkelijkheid niet.

Hierdoor kiezen mensen vaak een product uit voor en vette huid, terwijl deze dus juist het probleem verergert. Is jouw huid niet zo actief meer, dan zou het maar zo kunnen zijn dat je huid irritatie, droogte en schilfers gaat vertonen. Na de reiniging kun je de huid een handje helpen door een crème aan te brengen, maar deze zal hard zijn werk moeten doen om de aangebrachte schade te herstellen.

Mijn tip is dan ook om het liefst te kiezen voor een milkreiniging om de balans in de huid weer terug te vinden. Door de milk reinig je op een subtiele manier oxidanten en vuil van de huid en zal jouw huid  op den duur rustiger ogen. Een milk breng je masserend aan en is te verwijderen met water. Direct na gebruik zul je merken dat je huid minder trekkerig aanvoelt en dat is een goed teken. Ook help je de huid op deze manier zijn natuurlijke barrière te behouden.Heb je echt een vette huid en veel onzuiverheden, gebruik dan het liefst wel een schuimend product waarbij aandacht besteed is aan de samenstelling van ingrediënten. Hiermee bedoel ik dat je een product uitkiest waar herstellende middelen in zitten zoals bijvoorbeeld Panthenol, een wondhelend en hydraterend product.


-------


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page