top of page
Zoeken
  • Danique

WAT JE UITSTRAALT, IS WIE JE BENTDe filosofie ‘mooi voelen, is mooi zijn’ en ‘wat je uitstraalt, is wie je bent’ is waar ik met Noemi Beauty voor sta en waar ik in geloof. Kortgeleden kwam ik terecht bij een recent onderzoek van de Stanford Graduate School of Business. Dit onderzoek wijst uit dat mensen met meer zelfvertrouwen meer bereiken in het leven. Een professor en student van deze school hebben onderzocht of een positief zelfbeeld ervoor kan zorgen dat je in hogere sociale klasse belandt.


Het onderzoek toonde aan dat mensen elkaar niet alleen op basis van gezondheid, opleiding en prestaties beoordelen, maar ook op basis van wie mooi en aantrekkelijk is. Een manager die zelfverzekerd is over zijn of haar uiterlijk zal sneller grip krijgen op zijn medewerkers dan een ander.


En wat blijkt? Hoe meer herinneringen aan bad-hair days of andere onaantrekkelijke momenten de deelnemers van de test hadden, hoe meer ze ongelijkheid als een probleem gingen ervaren. Opvallend is dat mensen die zichzelf aantrekkelijk vinden een hiërarchie als fijn ervaren, terwijl het tegenoverstelde het geval is bij mensen die een minder positief zelfbeeld hebben.


Dit bewijst maar weer dat fijn in je vel zitten en dit uitstralen je leven positief kan beïnvloeden.


Bron artikel: beautyjournaal

Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page