top of page
Zoeken
  • Danique

WATERPROOF OF SMUDGEPROOF?Het meest gebruikte make-upproduct in Nederland is de mascara. Helaas hoor ik nog vaak klachten over mascara’s die waterproof zouden moeten zijn, maar vervolgens niet hun werk doen. Met het Nederlandse weer willen wij tenslotte goed voorbereid zijn op een eventueel buitje. In de meeste gevallen begrijp ik na verder vragen dat het om een soort zwart waasje gaat dat vooral onder of boven de ogen ontstaat gedurende de dag.


Eigenlijk is hier een eenvoudige verklaring voor. De mascara is wel waterproof, maar niet vetproof. De huid rondom de ogen kan in de zomermaanden wat vettig aanvoelen door een hogere productie van talg, of gebruik van bijvoorbeeld oogcrème of concealer. Een waterproof mascara kan hier niet specifiek zijn werk tegen doen, waardoor de mascara zal gaan afgeven onder of boven de ogen.


Je zou jezelf alsnog een waterproof mascara op kunnen doen, maar zorg dan vooral dat je het oog eerst goed afpoedert met een product dat in de loop van de dag talg zal absorberen. Wil je zeker weten voorkomen dat de mascara af gaat geven? Gebruik dan een smudgeproof mascara. Deze specifieke mascara’s bevatten een andere formule met speciale polymeren. Deze polymeren vormen een soort kleine buisjes rondom de wimperhaar, en zorgt er hierdoor voor dat de mascara niet kan afgeven op een vette huid.


Heb je de juiste mascara gevonden? Lees dan hier hoe je deze op z'n mooist kunt aanbrengen.


------


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

620 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page