top of page
Zoeken
  • Danique

WEET JIJ WAT VOOR HUIDTYPE JE HEBT?

Veel vrouwen weten niet welk huidtype ze hebben, met deze eenvoudige richtlijnen kun je het ontdekken. -Natuurlijk zijn er nog wel enkele uitzonderingen-Normale huid:

Poriën zijn zichtbaar maar niet groot, talgafscheiding is normaal de huid vertoont weinig tot geen onzuiverheden.


Gecombineerde huid:

Dit type komt het meest voor tussen de 20 tot 30 jaar, de T-zone bevat grovere poriën en een hogere talgafscheiding, de rest van het gezicht is normaal.


Vette huid:

De huid heeft een hoge talgafscheiding, waardoor her en der mee-eters te vinden zijn en onzuiverheden met ontstekingen. Op latere leeftijd verandert dit huidtype in een gelig huidtype met een doffe uitstraling.


Droge huid:

Poriën zijn nauwelijks zichtbaar, droogtelijntjes in het gezicht (ook op jonge leeftijd), weinig talgafscheiding, soms schilferig en gerstekorrels.

Er zijn veel vrouwen die denken dat ze een droge huid hebben, omdat deze na het douchen of reinigen trekkerig aanvoelt. Vaak is er dan geen sprake van een droge, maar een vochtarme huid. Dit kun je voorkomen door tijdens het reinigen lauwwarm water te gebruiken in plaats van te warm water. En minstens zo belangrijk is het gebruik van de juiste reiniging- en verzorgingsproducten.


Heb je vragen over jouw huidtype?

Reageer dan gerust via Facebook of hieronder voor een kort advies!


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page