top of page
Zoeken
  • Danique

WELKE RIMPEL HEB JIJ?Als we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken en tegenwoordig proberen we dit zo lang mogelijk uit te stellen. Want zeg zelf, iedereen wil oud worden maar er niet graag oud uit zien. Rimpels ontstaan vanzelf, maar waar gaat het nu eigenlijk mis in de huid en hoe kun je jouw huid zo lang mogelijk mooi houden?


Wat veel mensen niet weten en zich niet beseffen, is dat er verschillende soorten rimpels zijn. Niet elke rimpel ontstaat door huidveroudering, er kan ook een andere oorzaak achter zitten.


Rimpels door vochtgebrek

Ben je midden 20 en zie je hele fijne lijntjes ontstaan rondom je ogen, of op je voorhoofd? Grote kans dat het een teken is van vocht- en/of vettekort in de huid. Als je dit probleem graag op wil lossen is het belangrijk de juiste huidverzorging toe te passen. Een verzorging waarin je de huid niet te veel van talg ontdoet door een te sterke reiniging en waarin je een dag en nachtcreme gebruikt die de huid van de nodige oliën voorziet. Ook zou je een behandeling kunnen laten uitvoeren met hyaluronzuur en een vliesmasker voor een snelle boost.


Rimpels door vermindering collageen

Grofweg kunnen we de huid opdelen in de opperhuid, lederhuid en het onderhuidse bindweefsel. Het laatste is het gebied waarin het proces van huidveroudering op den duur ontstaat. Het bindweefsel moet je zien als een groot net waarin vetcellen zijn opgeslagen en waar collageen en elastine de stevigheid en rekbaarheid van de huid bepalen. Als we jong zijn is onze huid stevig, maar op een zekere leeftijd wordt er minder elastine en collageen aangemaakt in de huid. Hierdoor wordt de huid slapper, rekbaarder en zullen er op den duur rimpels gaan ontstaan.


Deze rimpels zijn goed tegen te houden door de juiste huidverzorging, gezond eten (denk hierbij aan vette vis, goed voor collageenaanmaak), genoeg water drinken en het stimuleren van de doorbloeding van de huid. Bij het eten van teveel suiker breekt het lichaam collageen af, een echte afrader dus.


Mimische rimpels

Dit zijn de rimpels die je vaak het eerst gaat zien, ze ontstaan door het bewegen van de huid wanneer je bijvoorbeeld lacht, of verbaasd kijkt. Deze rimpels laten zien welke beweging je gezicht vaak maakt. Tegen deze rimpels kun je weinig preventief doen, naast goede huidverzorging.


Rimpels door ontsteking

Huidcellen kunnen door invloed van buitenaf overgevoelig raken, waardoor micro-ontstekingen kunnen ontstaan. Hierbij zie je een grauwe huid met rimpels. De oorzaak is vaak stress, roken, of het gebruik van verkeerde cosmetica die bijvoorbeeld parfum of parabenen bevatten.


Rimpels door littekens

Wanneer je veel littekens bij elkaar hebt, kan er een deuk of rimpel ontstaan in je gelaat. Je kunt de huid als het ware ontkreuken, door de huid sterk te laten doorbloeden en sneller te laten vernieuwen. De beste behandeling hiertegen is een bindweefselmassage in combinatie met fruitzuren door de schoonheidsspecialist.


Rimpels door fijnstof

En last, but not least, een oorzaak waar we allemaal mee te maken hebben. Een studie wees uit dat fijnstof die zo klein is dat het je huid in kan dringen, vrije radicalen veroorzaakt. Deze vrije radicalen versnellen het huidverouderingsproces, waardoor je huid nog sneller oud lijkt dan je zou willen. Helaas is hier geen gemakkelijke oplossing voor.


Ik ben benieuwd of jij jouw eigen huid herkend hebt in een van deze types en ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Wil je graag een persoonlijk huidadvies? Dan ben je natuurlijk altijd welkom voor een huidanalyse bij Noemi Beauty.


-------


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page