top of page
Zoeken
  • Danique

WINTERDIP


Voorjaarsmoeheid kan ik het nog niet noemen, want zo ver in het jaar zijn we (helaas) nog niet. Ben jij de laatste weken ook zo ontzettend moe en sta je op met het gevoel dat je nog niet uitgerust bent? Ik merk dat veel mensen hier de laatste tijd last van hebben. Enkele oorzaken en tips heb ik vandaag voor je beschreven in dit nieuwe beautyweetje.

Tekort aan zonlicht Spring nu alsjeblieft niet direct onder de zonnebank, we weten inmiddels hoe schadelijk dit is. We missen de hoeveelheid warmte en geluk die de zonstraling met zich mee brengt en dat maakt ons loom en moe. Tegenwoordig bestaan er speciale lampen die het natuurlijke zonlicht nabootsen. Ook zijn er speciale kleurtherapielampen die je gemoedstoestand kunnen verbeteren.


Prikkelbaar, lusteloos en andere negatieve gedachten We gaan in de winter in het donker naar ons werk en komen ook in het donker weer thuis. Juist omdat we ons zo moe voelen vergeten we vaak dat bewegen ons positief en vrolijk maakt. Een tip om niet in een negatieve spiraal terecht te komen, is om in je vrije tijd te gaan sporten of een rondje te gaan wandelen. Hierdoor maakt je lichaam het stofje endorfine aan, een stof die ook bekend staat als het gelukshormoon.


Regelmaat Eigenlijk geldt dit het hele jaar door. Een regelmatig eet- en slaapritme is essentieel voor hoe je je voelt. Probeer elke dag op dezelfde tijd te gaan slapen zodat je voldoende rust kunt pakken. Hoeveel uur dit is, is per persoon verschillend, gemiddeld ligt dit rond de 8 uur. Probeer ook de laatste twee uur voor het slapen gaan niet teveel te eten. Hierdoor kan je lichaam zich volledig bezig houden met herstellen in plaats van dat zij zich ook bezig moet houden met het verteren van voeding. Een mooie bijkomstigheid is dat je mooier bent als je voldoende slaapt, hier schreef ik al eerder over.


Tijd voor jezelf Maak tijd vrij om soms gewoon toe te geven aan de moeheid. Plan eens een beetje vrije tijd in voor jezelf om bijvoorbeeld uitgebreid te badderen of tijdschriften te lezen waardoor je weer op nieuwe ideeën komt.

Nog een paar maandjes en dan kunnen we weer heerlijk zonder jas naar buiten en terrasjes pakken!--------

Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |
10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page