top of page
Zoeken
  • Danique

ZUIVEL EN PUISTJESAls ik chocolade eet, of varkensvlees dan gaat het helemaal mis. Dit is iets wat ik regelmatig hoor wanneer ik iemand in de behandelstoel vraag, of hij of zij zelf weet waar het puistjesprobleem ontstaat. Natuurlijk kan het zo zijn dat je inderdaad zelf ontdekt hebt dat het consumeren van bepaalde voeding zorgt voor het verergeren van jouw huidprobleem.


Het kan erfelijke aanleg zijn, hormonale disbalans, een trigger in voeding etc. Het is moeilijk te achterhalen welke factoren een rol spelen in de oorzaak van acne. Waar veel mensen nog niet direct aan denken bij het zoeken naar de reden achter het probleem is het consumeren van zuivel.


Nederland is een land dat bekend staat om de voorliefde voor kaas, melk en andere zuivelproducten. Iets wat sinds kort bewezen is, is het feit dat het consumeren van zuivel een grote trigger van acne kan zijn. Het vreemde is dat wij de enige zoogdieren zijn die na onze babytijd nog steeds melkproducten consumeren.


Melk bevat een mix van eiwitten, vetten, koolhydraten maar ook groeifactoren en hormonen. En laat het nou net zo zijn dat deze laatste twee ingrediënten een negatieve invloed kunnen hebben op jouw huid. Onder deze hormonen bevinden zich ook de voorlopers van het hormoon dihydrotestosteron. Dit zelfde hormoon speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van acne.


Heb je in je lichaam een te hoge hoeveelheid dihydrotestosteron, dan verhoogt de talgproductie van de huid, waardoor er sneller ontstekingen zullen ontstaan. Het kan dus net zo zijn dat het eten van zuivel in jouw geval de hoeveelheid van dit hormoon in jouw lichaam te hoog maakt waardoor het jouw probleem verergerd. Dus heb je een acne probleem, probeer eens een maand alle zuivelproducten te laten staan en deze te vervangen voor natuurlijke zuivel vanuit sojamelk of bijvoorbeeld amandelmelk. Wie weet geeft dit jou een zetje in de goede richting!


------


Door: Danique Wolferink © | Dit blog zelf gebruiken | Alle rechten voorbehouden |

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page